Stand-Up Comedy

Willems Stand-Up Comedy Show

Datum: za 27 mei 2017


Open: vanaf 19:45 uur


Aanvang: 20:30 uur


Entree:  €15 / €14 cjp en u-pasSocial Media
website www.impresariaatwillem.nl

20170526 ws Comedy Night

De line-up voor de stand-up comedy show van zaterdag 27 mei 2017:

Ruud Smulders (bekend van o.a. Alpacas BNN, Hufterproof NPO3 en 'Twee aan Zee VARA),
Bas Birker,
Lukas Lelie (Belg en winnaar Culture Comedy Award 2014 en Humo's Comedy Cup 2014)
en natuurlijk ook weer een 'rookie' (beginnend comedian) die 10 min. ervaring mag opdoen.


LUKAS LELIE

20170527 ws LukasLelie f MinardPieterVerhaeghe Lukas Lelie (1990) studeerde af aan het Rits in Brussel waar hij de specialisatie “televisie” volgde. In november 2012 stapte hij in de Trukendoos (Stasegem) voor het eerst op het podium tijdens de voorronde van Humo’s Comedy Cup. Sindsdien treedt Lukas op waar en wanneer hij kan. In mei 2013 leverde dat deze 23-jarige comedian uit De Pinte de Lunatic Comedy Award op. Vroegere winnaars van deze traditierijke wedstrijd waren o.a. de jonge Gunter Lamoot, Lieven Scheire, Philippe Geubels, Bert Kruismans en Steven Goegebeur.
In februari 2014 won Lukas Lelie de Culture Comedy Award. Hij kreeg de elfde juryprijs voor het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België en mag zich een jaar lang het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België noemen. Naast de juryprijs mocht hij ook de publieksprijs in ontvangst nemen. Ook de Humo's Comedy Cup mag Lukas intussen op zijn naam schrijven. In december 2014 nam hij het in de finale op tegen Onno Lolkema en Kamal Kharmach. Voor Lukas Lelie begint nu het echte comedywerk.
Lukas’ stijl kan omschreven worden als “awkward” met veel oneliners en absurditeiten. Hij beschrijft de triestige staat van zijn leven en onbegrip tegenover de wereld rond hem.


BAS BIRKER

20170527 ws BasBirker F FrederikPicard Bas Birker (NL, 1979) is al jarenlang de meestgevraagde MC in stand-up comedyland. Als in Antwerpen wonende Hollander speelde hij honderden shows in Nederland en België, en was hij te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino festival en alles ertussenin. Met rauwe stand-up comedy in een intieme setting terug naar comedy zoals het is bedoeld. Een man, een microfoon en heel veel grappen.
Verwacht een avondje vol improvisatie, sarcasme en ironie. Geen zweverig gedoe met een verborgen boodschap, maar recht op het doel af! Humor om te lachen!
Meemaken is bijzijn! Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan! Soon in a shit hole near a theatre near you!

Naast zijn gewone stand-up werk schrijft Birker vanaf augustus 2012 ook voor televisie, en heeft zij zijn eigen Comedy Academy. Alles daarover vind je op www.comedyacademy.be.

Bas Birker toert komend seizoen met zijn tweede avondvullende voorstelling 'Sowieso' (regie Wim Helsen) alngs de Belgische en Nederlandse theaters.

De Standaard:
"Met zijn aanstekelijke joie de vivre zou deze comedian het grote publiek moeiteloos voor zich moeten kunnen winnen."

Bart Cannaerts:
"Met de letters van 'Bas Birker' kan je net niet 'Belachelijk Grappig' maken, maar het is wel zo."


RUUD SMULDERS

20170527 ws RuudSmulders f studio002 Al zijn hele leven speelt Ruud toneeltjes, hangt hij de clown uit en typt hij over zichzelf in een 3de persoon. Als cabaretier maakt hij deel uit van comedianscollectief ‘Comedyhuis’ waarmee hij door heel het land speelt, is hij wekelijks te horen op 538 met zijn actualiteitencolumn ‘de Minuut van Ruud’ en schrijft hij voor CLEEFT.nl. Hij is ook één van de nieuwe Lama’s in het succesvolle BNN programma Alpacas en is op de radio te horen in het VARA programma ‘Twee aan zee’. Om al dat geklets te compenseren spreekt hij amper in de fysieke cabaretgroep ‘De Blonde Jongens en Tim’ waarmee hij in 2014 de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival in de wacht sleepte.