Stand-Up Comedy

Willems Stand-Up Comedy Show

Datum: vr 26 mei 2017


Open: vanaf 19:45 uur


Aanvang: 20:30 uur


Entree:  €15 / €14 cjp en u-pasSocial Media
website www.impresariaatwillem.nl

20170526 ws Comedy Night

De line-up voor de stand-up comedy show van vrijdag 26 mei 2017:

Ruud Smulders (bekend van o.a. Alpacas BNN, Hufterproof NPO3 en 'Twee aan Zee' VARA) ,
Martijn Oosterhuis (voormalig lid van de Lama's BNN) ,
Pieter Jouke (bekend van o.a. Padoem Patsss BNN-VARA en De Staat van Verwarring VPRO
en natuurlijk ook weer een 'rookie' (beginnend comedian) die 10 min. ervaring mag opdoen.

 


RUUD SMULDERS

20170526 ws RuudSmulders f studio002 Al zijn hele leven speelt Ruud toneeltjes, hangt hij de clown uit en typt hij over zichzelf in een 3de persoon. Als cabaretier maakt hij deel uit van comedianscollectief ‘Comedyhuis’ waarmee hij door heel het land speelt, is hij wekelijks te horen op 538 met zijn actualiteitencolumn ‘de Minuut van Ruud’ en schrijft hij voor CLEEFT.nl. Hij is ook één van de nieuwe Lama’s in het succesvolle BNN programma Alpacas en is op de radio te horen in het VARA programma ‘Twee aan zee’. Om al dat geklets te compenseren spreekt hij amper in de fysieke cabaretgroep ‘De Blonde Jongens en Tim’ waarmee hij in 2014 de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival in de wacht sleepte.

 


PIETER JOUKE

20170526 ws PieterJouke f ThierrySchut(Kampen, 1973) begon in 2000 aan een carrière als cabaretier/comedian. Hij maakte sketches voor o.a. Comedy Cen¬tral en was op televisie te zien in Padoem Patsss (BNN-VARA) Koppensnellers, De Staat van Verwarring (samen met absurdist Ronald Snijders), CQC, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Hij is ook de man achter de CliniClowns-humormarathon. Loopt ook nog eens zelf marathons en is gek op gadgets. Hij maakte vier avondvullende cabaretvoorstellingen: ‘Nou Wordt Die Mooi!’, ‘Woord Houden’, ‘Tot Nu Toe’ en ‘Dingen die ik dacht’ (premiere 22 februari 2017 in De Kleine Komedie A’dam). Jouke wordt door recensenten bezienswaardig, origineel en geniaal taalgrappig genoemd en qua stijl vergeleken met o.a. Woody Allen, Kees Torn, Herman Finkers en Wim Helsen. Kortom een ‘must-see’.

‘Pieter Jouke laat je luisteren, nadenken maar vooral veel lachen’. - 1erang.nl ****
‘Soepele en ontspannen interactie’- Dagblad van het Noorden ****
‘Pieter Jouke is de man van de slimme gedachtes…Er zitten veel fraaie doordenkers in’ - Parool ***

 


MARTIJN OOSTERHUIS

20170526 ws MartijnOosterhuis f JoepvanMill Ademt comedy. Vanaf 1994 is Martijn Oosterhuis actief als cabaretier en stand-up comedian en heeft hij inmiddels honderden optredens op zijn naam staan. In 1997 won Martijn de persoonlijkheidsprijs van Cameretten. Hij besloot eerst naar Londen te gaan alwaar hij optrad in de Comedy Store. Hij was de eerste Nederlandse comedian die meedeed aan Europa’s grootste internationale stand-up comedy festival 'So you think you're funny' in Edinburgh en won zelfs de 4e prijs. Martijn speelde naast zijn stand-up comedy ook nog drie solo programma’s in de Nederlandse theaters. Met het BNN programma de LAMA’s behaalde Oosterhuis een nominatie voor de Televisier-ring 2004 Ook maakt hij deel uit van het literaire cabaretgezelschap´Lulverhalen´. Komend seizoen staat hij ook op het podium met zijn voorstelling ‘No Surrender’.