Robert Jan Stips

RJ Solo

Datum: do 1 juni 2017


Open: vanaf 19:45 uur


Aanvang: 20:30 uur


Entree:  €15 / €14 cjp en u-pasSocial Media
Website www.stips.net
Website www.impresariaatwillem.nl
Trailer https://www.youtube.com/watch?v=40N0goIuIH8

20170601 ws RobertJanStips

Van Freek tot aan Golden Earring, van Supersister tot aan NITS

Het spoor dat Robert Jan Stips (toetsen NITS) inmiddels door in het Nederlandse muzieklandschap trekt is verder vrij ongekend. Een constante lijn van oorspronkelijke muziek-kwaliteit, via bekende namen als Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge, van de jaren 70 tot en met nu. Stips speelt nog steeds in de Nits, die onlangs hun 40 jarig bestaan vierden. Ook was hij de muzikaal leider van het grootse openlucht spektakel ‘O Die Zee’ dat, in augustus 2014 in de provincie Zeeland, avond na avond uitverkocht was.

Maar dit seizoen komt Robert Jan ook weer naar het theater en doet een greep uit zijn meer dan 300 liedjes, speelt en zingt ze in verrassende versies op het instrument waar de meeste ook op ‘geboren’ zijn: puur aan de piano – onverwachte covers, nieuw werk, cross-overs met klassiek en vertelt daarbij veel anekdotes en verhalen. Het is een spontaan theater gebeuren, geen gelikt of geregisseerd programma. Robert Jan laat je horen en voelen wat hij in die ruim 40 jaar heeft gemaakt en... meegemaakt.

Het publiek kan t/m de dag tevoren verzoeknummers aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er geldt één spelregel: het nummer moet ooit door RJ (mee)-gespeeld, -opgenomen of –geschreven zijn.