DATE: 14 jan 2018
TIME: 14:30
Yvonne Groeneveld 14 jan 2018

As met een Indisch Verleden

Wat doe je als je niet weet waar je de as van je moeder moet uitstrooien? Als het je moeite kost haar los te laten? Als elk plekje dat je maar zou kunnen bedenken niet goed genoeg is. Die knagende onzekerheid; is dit wat zij wilde?

Hier sta je dan in het bos met de urn in je hand waarin zij, je moeder zit opgesloten. De herinneringen aan haar dringen zich aan je op. Een moeder met een Indisch verleden en jij als haar dochter, die twee culturen in zich mee draagt.

In deze theatervoorstelling neemt Yvonne Groeneveld u mee in een zoektocht door haar eigen leven. Geboren uit een Indische moeder en een Nederlandse vader zijn in haar de twee culturen even sterk aanwezig. De herinnering aan haar moeder roept beelden op uit het verleden, waar zij voor een deel getuige van is geweest. Maar wat heeft zij echt zelf meegemaakt en wat heeft zij zich uit de verhalen van haar moeder eigen gemaakt? Wat doet het met haar? Wat maakt haar tot wie zij nu is? Wat betekent die vermenging van verschillende culturen en hoe kan je definitief afscheid nemen en daarnaast accepteren dat je nooit los van de ander kunt zijn?

As met een Indisch verleden is een theatervoorstelling waarbij Yvonne vertelt en de beelden voor zichzelf spreken.

Tekst en spel : Yvonne Groeneveld
Advies : Daphne de Bruin
Beeld, licht en geluid : Charlie Feld
 
Yvonne Groeneveld is theatermaker, schrijfster en eigenaresse van het Werftheater te Utrecht. Hier programmeert zij artiesten in het cabaret en kleinkunst genre.
Maar zij staat ook zelf graag op het podium. Met de voorstelling “Bij Eugenie in de salon” die zij met veel succes al een aantal jaren speelt heeft zij reeds haar Indische roots op het podium vorm gegeven.

Voor een meerprijs van €10 op de entreeprijs kunt u na afloop meegenieten van een feestelijk voorafje en een heerlijke portie nasi rames.

Social Media

Aanvang 14:30 uur
Kassa open 13:45 uur
Entree €13 / €11 CJP | U-pas | 55+
Maaltijd €10 extra (Reserveren verplicht!)
Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017