DATE: 15 jun 2018
TIME: 20:30
Wieb Zigtema | Joop Nolles 15 jun 2018

Dubbelconcert

‘Het creëren van iets nieuws, dat is het allermooiste’ !

Wieb Zigtema en Joop Nolles hebben beide hun (muzikale) roots liggen in de kop van NoordHolland. Beide creëerden een  breed oeuvre van eigenzinnige gitaarsongs variërend van verstild akoestisch tot breed uitwaaierende gitaar sounds.

Zanger en gitarist Wieb Zigtema zit al zo’n veertig jaar in het ‘vak’. Lang genoeg om zich niet van zijn stuk te laten brengen door een succesje meer of minder. Als jonge twintiger tourde hij zich een slag in de rondte met nu legendarische bands als The Rousers en The Thought. Sinds die tijd is Wieb stug doorgegaan. Ook als het succes eens iets minder was. Wieb trekt zijn eigen plan.  Zijn fraaie laatste EP The Years is daarvan het overtuigende bewijs.

Ook zanger sound writer Joop Nolles volgt al jaren zijn eigen koers met songs die balanceren langs de rand van de muzikale snelweg. “Een klein en te onbekend oeuvre” schreef de pers na het uitkomen van de laatste CD: The Unknown Known.

In het Werftheater spelen Wieb en Joop elk een eigen set maar is het bundelen van de krachten niet uitgesloten evenals het meespelen van een aantal gastmuzikanten. !

Joop Nolles

Wieb Zigtema

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas
Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017