DATE: 16 feb 2018
TIME: 20:30
TRYO 16 feb 2018

trio cabaretiers try-outen

Aangepaste line-up: Andries Tunru, Huibert Jan van Roest en Marieke Peper | presentator: Klaas Prins

Een avondvullende voorstelling waarin drie comedians/cabaretiers ieder 30 minuten van hun nieuwe voorstelling try-outen. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt Grappige Zaken deze cabaretiers naar het theater! TRYO brengt wisselende line-ups, waarbij ook gastoptredens verwacht kunnen worden van cabaretiers die niet zijn aangesloten bij Grappige Zaken.

presentator Arjan Kleton

Als je tijdens een avond goed doorzakken je grootste geheimen aan de bar vertelt hebt, dan ben je blij als niemand dat onthouden heeft. Niemand behalve de barman dan.
Arjan Kleton is die barman. De barman die aan alle vooroordelen voldoet, hoe hard hij zich er ook tegen verzet. De barman die elk weekend aan zijn vrienden staat uit te leggen dat ze niet tot ‘na sluit’ mogen blijven omdat ze hem kennen. De barman die iedereen al aan zijn bar heeft gehad: Zijn eigen ouders, bekende Nederlanders en die jaloerse ex-vriendin…  De barman, die gedoopt werd achter de toog en met de fles werd groot gebracht. De barman die leeft in de kroeg, legio verhalen op sterk water heeft staan, en voor niemand aan de kant gaat: aan de bar is iedereen gelijk.
En die barman heeft jouw grootste geheim gehoord…

Klaas Prins

Klaas Prins neemt je mee op zoek naar de beste versie van zichzelf. Een wereld waarin je leven zin zou krijgen door Engelse teksten aan de muur te hangen, een wereld waarin Tinder een Utopiaanse Fata Morgana blijkt te zijn en een wereld waarin Rotterdammers gewoon de Efteling in mogen.

Een absurde zoektocht naar identiteit waarbij de jonge cabaretier met scherpe grappen, originele liedjes en de nodige zelfspot het publiek continu weet te boeien en verrassen

Huibert Jan van Roest

Met een naam als Huibert-Jan kun je niet anders dan een onvervalste kakker worden. Huibert-Jan is dan ook gedoemd om zijn dagen te slijten tussen de crème de la crème van succesvol Nederland. Gelukkig is Huibert-Jan niet te beroerd om zo nu en dan af te dalen uit zijn ivoren toren, om het podium te beklimmen en zijn mening met het plebs te delen. Vanaf deze gepaste hoogte geeft hij een kijkje in zijn wereldbeeld. Dat lijkt voor de gewone man soms wat bot en ongenuanceerd, maar blijft altijd binnen de lijntjes van hoe het eigenlijk heurt. Althans, dat vindt hij zelf…

Huibert-Jan was finalist bij het Utrechts Cabaret Festival 2016.

Andries Tunru

Andries Tunru (1991) groeide op in Culemborg. Na het behalen van zijn bachelordiploma Sociale Psychologie (Universiteit Utrecht) studeerde hij aan de Koningstheateracademie Den Bosch, een HBO-opleiding tot cabaretier. In juni 2015 studeerde hij af met zijn soloprogramma “Vlees, vis, wal en schip”.

In 2015 won hij samen met Stefan Hendrikx het Amsterdams Studenten Festival met hun duo-improvisatie Beperkt Houdbaar. In 2016 stond hij solo in de finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival, won hij de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en zowel de jury- als de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Daarnaast is hij artistiek en zakelijk leider van improvisatiecomedy-collectief Flunknarf en is hij columnist voor het Radio 1-programma Druktemakers. Andries schrijft zijn bio’s in de derde persoon enkelvoud zodat het lijkt alsof hij daar een mannetje voor heeft.

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas
Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017