DATE: 14 mrt 2018
TIME: 20:30
jubileum: De ARTIEST 14 mrt 2018

Kleinkunst en Liedtekst

In deze jubileumweek wordt “De Artiest” in de spotlights geplaatst. Natuurlijk komt men voor het bijwonen van de voorstelling maar die is wat DE ARTIEST er van maakt. Onderdeel van de spanning is de vraag “Slaagt De Artiest er in onze verwachtingen weer te vervullen?”

Vandaag is het thema KLEINKUNST en LIEDTEKST.
De artiesten zijn Andermans Veren en Jeroen van Merwijk.
De presentatie wordt verzorgd door Kick van der Veer.

De oude garde uit de jaren 70 vond zijn kracht in de (vaak politieke) reflectie op de samenleving waarin allerlei groeperingen bezig waren zich te emanciperen. Tal van taboes zijn (mede door het cabaret) geëlimineerd, de vrijheid van meningsuiting enorm opgerekt en het taalgebruik losser dan ooit geworden.

Toch voelen we dat er vanuit de samenleving een nieuw politiek bewustzijn en een nieuw engagement wordt gevraagd van het cabaret, waar veel jonge cabaretiers veelal van gemengde culturele achtergrond, zich met nieuwe vormen en andere rolpatronen oprichten.

Op 4 avonden wordt dit ter discussie gesteld door artiesten uit verschillende generaties. De  ervaren en bekende ouderen en de veelbelovende jongeren proberen door middel van performances of hardop denken elkaar af te tasten welke toekomst het cabaret tegemoet gaat.

Vanavond draait het om Kleinkunst en Liedtekst. De bekende interviewer Kick van der Veer zal trachten de mening te ontlokken aan de artiesten van vanavond, Andermans Veren en Jeroen van Merwijk, die deze genres vertegenwoordigen.

Voor een aantrekkelijke prijs kunt u een Passe-partout aanschaffen waarmee u alle voorstellingen kunt bijwonen. Wees er snel bij want het aantal kaarten is beperkt.

thema : Kleinkunst en Liedtekst

13_klein

presentatie

is in handen van

Kick van der Veer

2018031418_ws_KickvanderVeer

Artiesten

Andermans Veren

20180314_ws_AndermansVeren

Jeroen van Merwijk

20180314_ws_JeroenvanMerwijk

Kick van der Veer wint in 1981 het Leids Cabaret Festival. In datzelfde jaar bereikt hij met het duo Kick’nIck een finaleplaats bij Cameretten. Ondanks het succes stopt Kick als uitvoerend artiest. Hij blijft wel achter de schermen actief als schrijver, regisseur en publicist. Naast de rubriek Andermans Veren in het NPO Radio 5 programma Arbeidsvitaminen presenteert Kick ook het programma Andermans Veren op NPO Radio 5.

Andermans Veren live! is een muzikaal cabaretgezelschap dat het Nederlandstalige theaterlied levend houdt. Samen met Kick van der Veer zoeken Johan Hoogeboom, Bas Marée, Dorien Haan, Maria Noë en Matthias Valk aan de hand van een thema de mooiste, grappigste en vreemdste liedjes van de afgelopen 100 jaar bij elkaar. Het thema van hun vierde programma: Er mag zovéel niet. Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, te veel drinken en stelen; het mag niet, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd. Zing mee met oude hits, lach om vergeten nummers en laat je verrassen door onbekende kleinkunst parels.

Jeroen van Merwijk is vooral bekend om zijn onafhankelijke kijk op de maatschappij en wordt beschouwd als één van de meest originele liedjesschrijver en cabaretier. En hij kan nog veel meer; Jeroen speelt, schildert, preekt, spreekt, schrijft, schept op, verkoopt en leeft. Kortom een zeer veelzijdige theaterman die al jaren eigenzinnig zijn weg weet te vinden in theaterland.

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur

Passe-partout voor alle jubileum voorstellingen € 60
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas

Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017