DATE: 18 mrt 2018
TIME: 14:30
jubileum: de ARTIEST 18 mrt 2018

Indisch | Cabaret en Muziek  – UITVERKOCHT!

In deze jubileumweek wordt “De Artiest” in de spotlights geplaatst. Natuurlijk komt men voor het bijwonen van de voorstelling maar die is wat DE ARTIEST er van maakt. Onderdeel van de spanning is de vraag “Slaagt De Artiest er in onze verwachtingen weer te vervullen?”

Vanmiddag is het thema INDISCH | CABARET en MUZIEK.
De artiesten zijn Wieteke van Dort, Wouter Muller en Ricky Risolles.
Yvonne Groeneveld presenteert haar liedboek ‘Nonnie Tjampoer’ (inclusief CD)
De presentatie wordt verzorgd door Hijlco Span.

De oude garde uit de jaren 70 vond zijn kracht in de (vaak politieke) reflectie op de samenleving waarin allerlei groeperingen bezig waren zich te emanciperen. Tal van taboes zijn (mede door het cabaret) geëlimineerd, de vrijheid van meningsuiting enorm opgerekt en het taalgebruik losser dan ooit geworden.

Toch voelen we dat er vanuit de samenleving een nieuw politiek bewustzijn en een nieuw engagement wordt gevraagd van het cabaret, waar veel jonge cabaretiers veelal van gemengde culturele achtergrond, zich met nieuwe vormen en andere rolpatronen oprichten.

Na 4 avonden discussie over dit onderwerp door artiesten uit verschillende generaties en de verschillende genres staat deze middag de Indische cultuur in de spotlights.

Vanmiddag draait het om Cabaret en Muziek binnen de Indische cultuur. De bekende interviewer Hijlco Span zal trachten een mening te ontlokken aan de artiesten van vanmiddag: Wieteke van Dort, Wouter Muller en Ricky Risolles, die deze genres vertegenwoordigen. En Yvonne Groeneveld zal haar Liedboek ‘Nonnie Tjampoer’ presenteren.
De band EverLite for Hawaiians verzorgt de muzikale omlijsting.

Voor een aantrekkelijke prijs kunt u een Passe-partout aanschaffen waarmee u alle voorstellingen kunt bijwonen. Wees er snel bij want het aantal kaarten is beperkt.

thema : Indisch | Cabaret en Muziek

13_klein

presentatie

is in handen van

Hijlco Span

2018031418_ws_HijlcoSpan
Yvonne Groeneveld presenteert haar liedboek getiteld: ‘Nonnie Tjampoer’ (inclusief 2 CD’s)

Artiesten

Wieteke van Dort

20180318_ws_WietekevanDort

Wouter Muller

20180318_ws_WouterMuller

Ricky Risolles

20180318_ws_RickyRisolles02

Yvonne Groeneveld

Yvonne01

Hijlco Span is een Nederlandse radiopresentator. Hij presenteert onder meer het programma Volgspot op Radio 2, Plein 5 en Schepper & Co op Radio 5, Casa Luna op Radio 1. Sinds 1996 is hij ook radiopresentator van het Eurovisiesongfestival.

Wieteke van Dort: Wie kent haar Niet ? Bekend van haar tv-programma’s als tante Lien in de Late Late Lien Show, veroverde zij niet alleen de Indische gemeenschap, maar heel Holland was gecharmeerd van die leuke tante met haar Indisch accent. Zij werd dan ook een graag geziene gast en verleende haar medewerking aan diverse tv-series: o.a in het “t Schaep met de 5 pooten”, “J.J. De Bom voorheen de Kindervriend” en “Het klokhuis” Produceerde platen, CD’s en DVD’s en schreef diverse kinderboeken. Zij exposeert met regelmaat haar schilderijen, en tekeningen en beschilderd porselein. Zij zet zich in voor Milieu en Gezondheid. (Daarover schrijven zou te veel worden voor deze column). In 1999 werd Van Dort door koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje  Nassau. En nog steeds is Wieteke zeer actief en treedt regelmatig op als Tante Lien. Zij is een creatief en hartveroverende persoonlijkheid, waarvan wij hopen nog lang mee te kunnen genieten.

Wouter Muller: Singer-songwriter en muzikant van Indische afkomst. Maakt al jaren muziek. Werd bekend met de Oost-Nederlandse folkgroep ‘Jakkes’ (2 elpees). Richtte in zijn woonplaats Enschede de groep ‘Quasimodo’ op die tot 1999 de begeleidingsband was van Willem Wilmink. Maakte daarmee diverse theaterprogramma’s, de cd ‘Achterlangs’ en de (kinder)cd ‘Verboden voor Kinderen’. Schrijft zijn eigen muziek en teksten (Nederlandstalig) en componeerde behalve voor Willem Wilmink ook voor o.a. Wieteke van Dort . Keerde in 1997 voor het eerst terug naar zijn geboorteland, het huidige Indonesië. Maakte met die ervaring de muziekvoorstellingen ‘Wat is een Indo?’ en ‘Indisch Hart’ en bracht tot nu toe vijf cd-albums uit en 1 DVD.

Ricky Risolles: Ik ben niet de Indo, geboren op 11 november 1978 in de dessa van Rotterdam, maar opgegroeid door heel Belanda, was ik omring door mijn broertje, zusjes, tallosen neefjes & nichtjes, ooms & tantes en natuur’luk door mijn moeder en mijn oma. Maar ook opgegroeid met Tammy Wynette, Patsy Cline, Johnny Cash, Lynn Anderson, Kenny Rodgers, Freddy Fender, de Blue Diamonds, The Cats (de Piet Veerman versie, niet de musikal) en djangan lupah de geweldige Rudi van Dalm (sekarang nog altijd mijn held..!!) Onder leiding van een typischen Indischen hierachie, wan ied’reen die veel ouder was sprak je aan met oom of tante, maar altijd met u en als er een feestje was, was er altijd makan(an)… en het was of geweldig gezellig of er was gedonder in de family. En soms wis je nie eens waarom die lui boos op je waren, maar dan had je het maar moeten weten of erger nog… moeten aanvoelen!! Ricky Risolles is inmiddels een begrip geworden in de Indo wereld. Met zijn aanstekelijke filmpjes op YouTube, zijn columns in Maandblad Moesson heeft iedereen hem in zijn hart gesloten.

Yvonne Groeneveld zal tijdens het 40 jarig Jubileum haar nieuwe liedboek met CD uitbrengen onder de titel “nonnie Tjampoer” Yvonne Groeneveld, theatermaker, cabaretière, schrijver en manager, is een vrouw met een groot kleinkunsthart. Sinds 1978 is zij eigenaresse van het Werftheater te Utrecht. Naast haar eigen cabaretprogramma’s, zowel voor kinderen als volwassen, verleende zij haar medewerking aan diverse radio- en tv-programma’s. In het verleden ontving zij de Cultuurprijs van Utrecht en in 2008 de Maartenspenning van de stad Utrecht. In 2003 is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In het Werftheater programmeert zij wekelijks artiesten uit het cabaretgenre. Zelf staat zij ook graag met haar eigen programma’s zoals ‘As met een Indisch verleden’ op het podium. Ook met haar nieuwe programma ‘Bij Eugenie in de Salon’ en “Bij Eugenie in de Keuken” verrast Yvonne u met een cabareteske voorstelling met een Indisch tintje. Zij treedt de laatste jaren ook buiten haar eigen theater op voor Indische verenigingen en op kumpulans.

Nonnie Tjampoer, dit liedboek bevat 50 liedteksten inclusief CD met teksten van liedjes uit het programma “Bij Eugenie op de waranda”, “Bij Eugenie in de salon” en “Bij Eugenie uit de keuken”. Op de CD  kunt u niet alleen liedjes beluisteren die de sfeer van weleer weergeven (Tempo Dulu), maar ook cabareteske liedjes van deze tijd. Tekst en muziek: Yvonne Groeneveld(tante Eus) Met begeleiding van: Johan Hoogeboom en Clous van Mechelen. Eindarrangementen en montage: Eduard Sebastian Producties. Opname: Studio Ik.  Voor aanschaf: info@werftheater.nl of info@yvonnegroeneveld.nl

muzikale omlijsting EverLite for Hawaiians

Social Media

Aanvang 14:30 uur
Kassa open 13:45 uur

Passe-partout voor alle jubileum voorstellingen € 60
Entree €15 / €14 CJP | U-pas | 55+

Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017