DATE: 17 mrt 2018
TIME: 20:30
jubileum: de ARTIEST 17 mrt 2018

Streek-Cabaret

In deze jubileumweek wordt “De Artiest” in de spotlights geplaatst. Natuurlijk komt men voor het bijwonen van de voorstelling maar die is wat DE ARTIEST er van maakt. Onderdeel van de spanning is de vraag “Slaagt De Artiest er in onze verwachtingen weer te vervullen?”

Vanavond is het thema STREEK-CABARET.
De artiesten zijn Sjaak Bral, Mark van de Veerdonk en Steven Brunswijk.
De presentatie wordt verzorgd door Hijlco Span.

De oude garde uit de jaren 70 vond zijn kracht in de (vaak politieke) reflectie op de samenleving waarin allerlei groeperingen bezig waren zich te emanciperen. Tal van taboes zijn (mede door het cabaret) geëlimineerd, de vrijheid van meningsuiting enorm opgerekt en het taalgebruik losser dan ooit geworden.

Toch voelen we dat er vanuit de samenleving een nieuw politiek bewustzijn en een nieuw engagement wordt gevraagd van het cabaret, waar veel jonge cabaretiers veelal van gemengde culturele achtergrond, zich met nieuwe vormen en andere rolpatronen oprichten.

Op 4 avonden wordt dit ter discussie gesteld door artiesten uit verschillende generaties. De  ervaren en bekende ouderen en de veelbelovende jongeren proberen door middel van performances of hardop denken elkaar af te tasten welke toekomst het cabaret tegemoet gaat.

Vanavond draait het om Streek-Cabaret. De bekende interviewer Hijlco Span zal trachten een mening te ontlokken aan de artiesten van vanavond: Sjaak Bral, Mark van de Veerdonk en Steven Brunswijk, die dit genre vertegenwoordigen.

Voor een aantrekkelijke prijs kunt u een Passe-partout aanschaffen waarmee u alle voorstellingen kunt bijwonen. Wees er snel bij want het aantal kaarten is beperkt.

thema : Streek-cabaret

13_klein

presentatie

is in handen van

Hijlco Span

2018031418_ws_HijlcoSpan

Artiesten

Sjaak Bral

20180317_ws_SjaakBral

Mark van de Veerdonk

20180317_ws_MarkvandeVeerdonk

Steven Brunswijk

20180317_ws_StevenBrunswijk01

Hijlco Span is een Nederlandse radiopresentator. Hij presenteert onder meer het programma Volgspot op Radio 2, Plein 5 en Schepper & Co op Radio 5, Casa Luna op Radio 1. Sinds 1996 is hij ook radiopresentator van het Eurovisiesongfestival.

Sjaak Bral:”Ik ben wel eens vergeleken met Wim T. Schippers, omdat ik op zoveel verschillende manieren creatief bezig ben. En ik moet zeggen, ik vind dat een heel groot compliment – voor Wim T. Schippers.”
Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker: een improvisatietalent dat zich in veel disciplines uitbundig manifesteert. Of, zoals hij zelf zegt: ‘Niets menselijks is mij vreemd’.
Na zeven reguliere theaterprogramma’s en elf oudejaarsconferences is inmiddels overduidelijk dat het publiek hem omarmt. Recensenten zijn vaak in complete verwarring – maar loven zijn eigenzinnige talent.

Mark van de Veerdonk studeerde sociale geografie in Utrecht, was lid van de Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten en studeerde af in 1985.
In 1987 won hij de Persoonlijkheidsprijs en werd hij tweede op het cabaretfestival Cameretten. In 1991 won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Andere toevoegingen op zijn erelijst betreffen een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in 1993 voor zijn liedje Wim, de persoonlijkheidsprijs Cameretten Delft in 1987 en de Werftheaterprijs te Utrecht in 1988.
Van de Veerdonk was te zien op festivals als Lowlands en Humorologie te België. Voor Omroep Brabant radio presenteerde hij van 2000 tot 2009 wekelijks een column. Hij verzorgde optredens voor de Nederlandse gemeenschap in onder meer New York, Saoudi-Arabië en Dubai, Luxemburg, Peking en Shanghai. Hij heeft reeds diverse programma’s gespeeld, schrijft columns, boekbewerkingen en u kunt hem inhuren voor cabaret op maatwerk. Hij heeft zijn Werftheaterprijs in 1988, ten volle waar gemaakt.

Steven Brunswijk is bekend als de Braboneger sinds zijn Dumpert-filmpje “Gewoon Betalen” op GeenStijl meer dan 400.000 keer is bekeken.
Sindsdien is Steven ontdekt door honderdduizenden mensen op internet en minstens zo vaak bekeken op Youtube. Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van Nederlanders te veroveren. Dat de filmpjes op het internet meer dan een gimmick zijn, bleek onlangs bij het theaterdebuut van de Braboneger met de voorstelling “Vooroordelen”. De voorstellingen waren in een razendsnel tempo uitverkocht. Als wij Steven mogen geloven is dit nog maar het begin. “Ik wil mensen gewoon laten lachen”, vertelt hij zelf. “Ik voel mij thuis op het podium, ik kan mezelf zijn.”

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur

Passe-partout voor alle jubileum voorstellingen € 60
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas

Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017