DATE: 16 mrt 2018
TIME: 20:30
jubileum: de ARTIEST 16 mrt 2018

Cabaret en Kleinkunst

In deze jubileumweek wordt “De Artiest” in de spotlights geplaatst. Natuurlijk komt men voor het bijwonen van de voorstelling maar die is wat DE ARTIEST er van maakt. Onderdeel van de spanning is de vraag “Slaagt De Artiest er in onze verwachtingen weer te vervullen?”

Vandaag is het thema CABARET en KLEINKUNST.
De artiesten zijn Vincent Bijlo en Anne & Lisa.
De presentatie wordt verzorgd door Hijlco Span.

De oude garde uit de jaren 70 vond zijn kracht in de (vaak politieke) reflectie op de samenleving waarin allerlei groeperingen bezig waren zich te emanciperen. Tal van taboes zijn (mede door het cabaret) geëlimineerd, de vrijheid van meningsuiting enorm opgerekt en het taalgebruik losser dan ooit geworden.

Toch voelen we dat er vanuit de samenleving een nieuw politiek bewustzijn en een nieuw engagement wordt gevraagd van het cabaret, waar veel jonge cabaretiers veelal van gemengde culturele achtergrond, zich met nieuwe vormen en andere rolpatronen oprichten.

Op 4 avonden wordt dit ter discussie gesteld door artiesten uit verschillende generaties. De  ervaren en bekende ouderen en de veelbelovende jongeren proberen door middel van performances of hardop denken elkaar af te tasten welke toekomst het cabaret tegemoet gaat.

Vanavond draait het om Cabaret en Stand-Up. De bekende interviewer Hijlco Span zal trachten een mening te ontlokken aan de artiesten van vanavond: Vincent Bijlo en Janneke de Bijl, die deze genres vertegenwoordigen.

Voor een aantrekkelijke prijs kunt u een Passe-partout aanschaffen waarmee u alle voorstellingen kunt bijwonen. Wees er snel bij want het aantal kaarten is beperkt.

thema : Cabaret en Stand-up

13_klein

presentatie

is in handen van

Hijlco Span

2018031418_ws_HijlcoSpan

Artiesten

Vincent Bijlo

20180316_ws_VincentBijlo

Anne & Lisa

20180316_ws_AnneLisa

Hijlco Span is een Nederlandse radiopresentator. Hij presenteert onder meer het programma Volgspot op Radio 2, Plein 5 en Schepper & Co op Radio 5, Casa Luna op Radio 1. Sinds 1996 is hij ook radiopresentator van het Eurovisiesongfestival.

Vincent Bijlo, die vanaf zijn geboorte blind is, behaalde zijn eerste succes als cabaretier in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival. In 1998 publiceerde hij zijn debuutroman “Het Instituut”, waarna nog 3 romans volgden. Bijlo is ook columnist, onder meer driemaal per week voor het AD. Ook heeft hij een vaste column in het Feyenoord Magazine en het UWVmagazine. Eens per maand schreef hij een reportage voor het dagblad Trouw. Tevens leverde hij bijdragen in NRC Handelsblad. Ook had hij regelmatig een column bij BNR-nieuwsradio. Op NPO Radio 1 presenteerde hij 10 jaar lang wekelijks “HollandDocRadio”, het radiodocumentaire-programma van de NPS/VPRO/Publieke omroepen. Sinds zijn vroege jeugd speelt Bijlo verschillende muziekinstrumenten, waaronder piano, drums, bas, gitaar en ukelele. Bijlo is politiek actief. Schrijft columns en Bijlo is fan van de voetbalclub Feyenoord. Kortom Vincent Bijlo is een veelzijdige man met een brede interesse.

Anne van der lelie en Lisa van Schagen leerden elkaar kennen op de Dutch Academy of Performing Arts, waar zij samen afstudeerden met een cabaretvoorstelling. Het samenwerken en schrijven van eigen voorstellingen smaakte naar meer en ze besloten om als duo auditie te doen op de Koningstheateracademie, een HBO opleiding tot cabaretier. Daar studeerden zij in 2017 af met de voorstelling ‘Weltschmerz’. Met deze voorstelling zal dit nog jonge duo het komende seizoen in het land op treden en kan het publiek met ze kennis maken. Dus ook in het Werftheater.

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur

Passe-partout voor alle jubileum voorstellingen € 60
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas

Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017