DATE: 15 mrt 2018
TIME: 20:30
Jubileum: de ARTIEST 15 mrt 2018

Cabaret

In deze jubileumweek wordt “De Artiest” in de spotlights geplaatst. Natuurlijk komt men voor het bijwonen van de voorstelling maar die is wat DE ARTIEST er van maakt. Onderdeel van de spanning is de vraag “Slaagt De Artiest er in onze verwachtingen weer te vervullen?”

Vandaag is het thema CABARET.
De artiesten zijn Javier Guzman en het duo Roovers & van Leeuwen.
De presentatie wordt verzorgd door Kick van der Veer.

De oude garde uit de jaren 70 vond zijn kracht in de (vaak politieke) reflectie op de samenleving waarin allerlei groeperingen bezig waren zich te emanciperen. Tal van taboes zijn (mede door het cabaret) geëlimineerd, de vrijheid van meningsuiting enorm opgerekt en het taalgebruik losser dan ooit geworden.

Toch voelen we dat er vanuit de samenleving een nieuw politiek bewustzijn en een nieuw engagement wordt gevraagd van het cabaret, waar veel jonge cabaretiers veelal van gemengde culturele achtergrond, zich met nieuwe vormen en andere rolpatronen oprichten.

Op 4 avonden wordt dit ter discussie gesteld door artiesten uit verschillende generaties. De  ervaren en bekende ouderen en de veelbelovende jongeren proberen door middel van performances of hardop denken elkaar af te tasten welke toekomst het cabaret tegemoet gaat.

Vanavond draait het om Cabaret. De bekende interviewer Kick van der Veer zal trachten een mening te ontlokken aan de artiesten van vanavond: Javier Guzman en het duo Roovers & van Leeuwen, die dit genre vertegenwoordigen.

Voor een aantrekkelijke prijs kunt u een Passe-partout aanschaffen waarmee u alle voorstellingen kunt bijwonen. Wees er snel bij want het aantal kaarten is beperkt.

thema : Cabaret

13_klein

presentatie

is in handen van

Kick van der Veer

2018031418_ws_KickvanderVeer

Artiesten

Javier Guzman

20180315_ws_JavierGuzman

Roovers & van Leeuwen

20180315_ws_Rooversenvanleeuwen02

Kick van der Veer wint in 1981 het Leids Cabaret Festival. In datzelfde jaar bereikt hij met het duo Kick’nIck een finaleplaats bij Cameretten. Ondanks het succes stopt Kick als uitvoerend artiest. Hij blijft wel achter de schermen actief als schrijver, regisseur en publicist. Naast de rubriek Andermans Veren in het NPO Radio 5 programma Arbeidsvitaminen presenteert Kick ook het programma Andermans Veren op NPO Radio 5.

Javier Guzman is cabaretier, stand-up comedian en acteur. Hij is geboren op Gran Canaria en is op jonge leeftijd met zijn moeder en broertje Emilio naar Nederland geëmigreerd. In 1998 studeerde hij aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. In het derde jaar van deze opleiding (2002) won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. In 2003 studeerde hij af en zette hij zijn carrière voort op de planken, televisie en het witte doek. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse theaterscene. Hij komt in 2019 met alweer zijn 9de avondvullende programma.

Meeuw Roovers en Robert van leeuwen. Als cabaret duo dagen ze elkaar en hun publiek uit in een achtbaanrit vol absurditeit en keiharde schakels waarin verschillende werelden samen lijken te komen en alles opeens aan de hand kan zijn. In 2015 studeerden Roovers & van Leeuwen af aan de Koningstheateracademie en wonnen in datzelfde jaar het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Daarnaast stonden zij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2015. Jury rapport van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival: “Met hun absurdistische benadering en onverwachte wendingen weet het duo Roovers en van Leeuwen het publiek te boeien. Hun timing is vanavond erg sterk, en het geheel zit strak en professioneel in elkaar.” Roovers en Van Leeuwen is een jong en veelbelovend duo, waar we nog veel van zullen horen.

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur

Passe-partout voor alle jubileum voorstellingen € 60
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas

Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017