DATE: 19 okt 2017
TIME: 20:30
Clous van Mechelen | Big City, you’re so pretty! (première) 19 okt 2017

Clous van Mechelen brengt Tol Hansse tot leven in theatershow

Met een gloednieuw theaterprogramma vol oude liedjes brengt de veelzijdige componist, pianist, saxofonist en acteur Clous van Mechelen de zanger/muzikant Tol Hansse tot leven. Althans het opmerkelijke en amusante repertoire van deze ooit zo populaire zanger, die in 2002 na een ziekbed op 62-jarige leeftijd overleed. ‘Big City, you’re so pretty’, heet de theatershow naar de grootste hit van Tol. De première van de theatertour is op 18 en 19 oktober in het Werftheater in Utrecht.

Wat velen niet weten is dat Clous van Mechelen de componist is van het repertoire van Tol Hansse. Ook is hij de producer van 4 langspeelplaten en een CD die hij samen met Tol maakte. Big City was de grote hit maar ook  Achter de Rododendron  en   Zes Planken.  Clous en Tol kwamen elkaar tegen op het conservatorium, Tol trompet en Clous klarinet.  Beiden haalden zij met de hakken over de sloot hun conservatoriumdiploma  en dat schiep een band. Samen begonnen ze een Rock band “ The Sharks ” waarmee ze maanden lang in Frankrijk en Duitsland speelden.  Daarna nog wat in Nachtclubs in Amsterdam. Toen ieder voor zich.

Vele jaren later zocht Tol een componist voor zijn teksten en dacht gelukkig nog eens aan Clous die juist met “De Butlers ” een hitje had gescoord met De Chinees doet veel meer met Vlees”  en een merkwaardige bekendheid had gekregen als Jantje Vos de pianostemmer in de VPRO series van Wim T. Schippers met Sjef van Oekel. Willem van Kooten  (Joost de Draaier)  vond de demo’s die Clous en Tol maakte apart genoeg voor de eerste LP met natuurlijk daarop “Big City”. Heerlijk vindt Clous het om nog eens die nummers te zingen en vandaar dit programma vol Tol Hansse-songs van achter de piano met wat aardige anekdotes over het vak en  wat saxofoon voor de variatie!

Regie : Evert de Vries.
Nol van Bennekom op de contrabas onder het motto “Doe de was de deur uit” maar niet de bas.

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur
Entree €10 | Speciale kennismakingsaanbiedeing
Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017