DATE: 22 feb 2018
TIME: 20:30
Maria en Fondse 22 feb 2018

Chansons van Schoonheid en Troost

Na de voorstelling: Serge Gainsbourg Forever, featuring het Red Limo String Quartet presenteren zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse hun nieuwe voorstelling Chansons van Schoonheid en Troost.

In de huidige tijd, waarin veel schoonheid het onderspit moet delven, zoeken mensen uit alle uithoeken van de wereld troost. Troost in muziek. Britta Maria en Maurits Fondse bezingen het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop, maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere. De ‘groten’ zullen niet ontbreken: Aznavour, Brel, Gainsbourg, maar ook Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean.

Een voorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoeten. Net als in hun vorige programma, zullen ook dit keer prachtige vertalingen van Franse Chansons naar het Nederlands ten gehore worden gebracht en zal eigen werk niet ontbreken. Gepassioneerd en met intense doorleefdheid, raakt dit concert het publiek in de ziel, en wordt het schone met het troostrijke samengebracht tot een bijzondere, verrijkende ervaring.

Britta Maria – zang, teksten
Maurits Fondse (o.a. Band Freek de Jonge/Dansen met de vijand) – piano, zang, melodica, teksten
Oleg Fateev
(o.a. Nynke Leverman) – bayan (Russische accordeon)

Pers over CD ‘Chansons van Schoonheid en Troost’:
‘Bijzonder mooie CD’ (Bart van Loo, Chansonkenner/tv persoonlijkheid)
‘CD bezorgt kippenvelmomenten’ (En Route, Frankrijk Magazine)

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas
Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017